Qumësht PRE

Qumështi fillestar PRE nga Humana është ideal për ushqim krahas ushqimit me gji ose si ushqim i vetëm qumështor nëse ju nuk e ushqeni fëmijën me gji. Ju mund ta ushqeni fëmijën tuaj me qumështin fillestar PRE deri në moshën kur nuk nevoitet shishja.

Nëse fëmiu juaj nuk ngopet me qumështin PRE atëher neve ju sugjerojmë të kaloni në qumështin fillestar 1 (QUMËSHT 1) të Humana.

  • * GOS: fibra të rëndësishme, ashtu sikurse edhe gjinden tek qumështi i nënës.
  • * LCP: Acidet ydyrore zingjirëgjatë poli-të-pa-ngopura Omega 3 dhe Omega 6, sikurse gjinden edhe në qumështin e nënës, janë sumë të rëndësishme pë beben tuaj sepse ajo në muajt e parë nuk mund ti prodhojë vetë në sasi të mjaftueshme.
  • Laktoza: Qumështi fillestar PRE përmban sikurse qumështi i nënës karbohidratin e përdorshëm Laktozen. Ju mund ta ushqeni fëmijën tuaj aq shpesh sa fëmiu juaj ka oreks.
  • Pa Gluten – prodhuar me përbërësit të cilët nuk përmbajnë gluten (sipas ligjit).
  • Përmbajtja 700g – 2 Çeska nga 350 g (700 g japin afërsisht 52 Shishe nga 100 ml ose 5,2 l).

* GOS = Galakto-Oligosaccharide
* LCP janë substanca që ndodhen natyrshëm qumështin e nënës dhe sigurojnë zhvillim më të mirë neurologjik të fëmijëve.

qumeshti fillestar

Përgatitja

Vini re mirë udhëzimin për përdorim gjatë përgatitjes së ushqimit për bebe.
Përgatitja jo korrekte ose ruajtja e shishes së përgatitur për një periudhë të gjatë mund të çojë në probleme shëndetësore përmes rritjes së mikroorganizmave të padëshirueshëm.
Përgatitëni ushqimin të freskët para çdo kohe kur fëmiu juaj duhet të ushqehet dhe ushqeni atë menjëherë. Mbetjet ushqimore mos i ripërdorni.

Shishen, thithësen dhe rrethin pastroni mirë. Ushqimet e qumështit mos i ngrohni në mikrovalë (rrezik për djegje). Mbylleni çeskën me kujdes pas marrjes nga produkti, futeni në një vend të ftohët e  të thatë dhe  konsumoni brenda 3 javësh.

csm_kochen_567654f18e

1.Të vlohet sasia e duhur e ujit dhe lëreni të ftohet në 50° C (ose ngrohni "Humana Baby-Wasser" Humana uj bebesh në 50° C).

csm_fuellen_fa739339a2

2. Pothuajse gjysmën e sasisë së nevoitur të ujit mbusheni në një shishe të pastër.

csm_abmessen_4eadd83627

3. Lugën matëse të Humana mbusheni dhe dhe me një thikë (anën e pa mprehtë) largojeni atë që është e tepërt dhe këtë sasi mbusheni në shishe.

csm_schuetteln_6071ee32be

4. Shishen mbylleni dhe menjëherë tundeni fuqishëm. Pjesën tjetër të ujit hudheni në shishe dhe tundeni edhe një herë fuqishëm.

csm_testen_49db45e259

5. Thithësen shtrëngoni dhe përmbajtjen ftoheni deri në temperatur të pirjes (afër 37°) të kontrollohet në dorë si në figurë

Dozimi

Çdo fëmijë është unik. Shumat e treguara të pierjes janë vetëm udhëzime dhe mund të ndryshojnë në mes individëve.

Mosha e fëmiut

Uj
(ml)

Luga matëse

Ushqim i gatshëm për pirje (ml)

Pirje në ditë

Java 1
Sipas deklaratës mjekut ose mamisë
Java 2-8 90 3 100 7-8
Muaji 3 120 4 130 6-7
Muaji 4 150 5 170 5-6
mbas muajit 4 180 6 200 4-5
Më shumë informacione

... Për të ushqyerit e foshnjës
Ushqyerja me gji është ushqimi më i mirë për fëmijën tuaj. Ju lutem bisedoni me klinikën tuaj apo pediatrin në qoftë se ju dëshironi të përdorni një formulë për foshnjën tuaj.

... Për shëndetin e dhëmbëve të foshnjës
Mos e lejoni fëmijën tuaj të përdorë shishen si një biberon apo të thithë vazhdimisht. Sikurse qumështi i gjirit, përmbajnë edhe ushqimet për foshnja karbohidratet (p.sh. laktozë), e cila në kontakt të vazhdueshëm me dhëmbët shkakton prishjen e dhëmbëve përmes kariesit, si dhe dëme të cilat pasojnë më vonë. Përdorimi i shishesh nuk duhet të zgjasë më shumë se ushqimi me gji i fëmiut.