Lëngjet

Përgjatë katër muajve të parë fëmiu juaj merr lëngje të mjaftueshme përmes gjirit të nënës ose shishes. Vetëm në rast të nxehtësisë së lartë, temperaturës, barkqitjes ose vjelljes ju duhet ta balanconi humbjen e lëngjeve me lëngje shtesë.

Pasi që ta ushqeni fëmiun me ushqim të fortë (ushqime shtesë pa e ushqyer me gji) fëmiu juaj ka nevojë për lëngje shtesë në mënyrë që jashtëqitja të mos jetë shumë e fortë. Nëse ju e ushqeni fëmiun me ushqime shtesë të humana ju duhet ta mësoni fëmiun tuaj të pijë lëngje shtesë. Si shues të etjes neve iu preferojmë uj bebesh nga Humana si dhe lëngjet tjera.

 


Çaj


caj per gjume te qete
ÇAJ PËR GJUMË TË ÇETË
caj frutash
ÇAJ FRUTASH
caj bimor me kamomil
ÇAJ BIMOR ME KAMOMIL
caj per stimulim gjiri
ÇAJ PËR STIMULIM GJIRI
caj per ngerce barku
ÇAJ PËR NGËRÇE BARKU
caj kopri me cimron
ÇAJ KOPRI ME QIMRON

Ujë për bebe


UJË AMOROSA PËR BEBE
UJË AMOROSA

 

Udhëzim:

Ju lutem vini re:

Në mënyrë që fëmiu juaj mos të ngopet para se të hajë, ju duhet që ati ti dhuroni lëngje gjatë ose pas ngrënjes për të pirë.
Mos e lejoni fëmijën tuaj të përdorë shishen si një biberon apo të thithë vazhdimisht, sepse kjo mund të qoj në formimin e kariesit.
Fëmiu duhet ta shuaj etjen sa më shpejtë që të jetë e mundur me qrast ju duhet ta mbani shishen.  Ju lutem mësoni fëmiun tuaj sa më shpejtë që të pijë nga tasi.