Humana SL- (Sine Lacte= pa qumësht)

Ushqim special pa qumësht për fëmijët të cilët janë intolerant nga proteinat e qumështit të lopës dhe/ ose laktozës (sheqerit në qumësht).Ipërshtatshëm si burim i vetëm i të ushqyerit tek foshnjat dhe si ushqim plotësues tek fëmijët e vegjël.

Të gjitha në një shiqim:

  • Që nga lindja
  • Protenina soje me cilësi të lartë dhe biologjikisht dhe me bazë bimore të pastër
  • Pa shtesa të laktozës, saharozës dhe fruktozës
  • Përmban të gjithë ushqyesit e nevojshëm
  • Pa gluten
  • Përmbajtja 500 g – 2 çeska nga 250 g (500 g japin afërsisht 37 shishe me nga 100 ml ose 3,7 l)

csm_SL_99fc67ee3f

Përgatitja

Vini re mirë udhëzimin për përdorim gjatë përgatitjes së ushqimit për bebe.
Përgatitja jo korrekte ose ruajtja e shishes së përgatitur për një periudhë të gjatë mund të çojë në probleme shëndetësore përmes rritjes së mikroorganizmave të padëshirueshëm.
Përgatitëni ushqimin të freskët para çdo kohe kur fëmiu juaj duhet të ushqehet dhe ushqeni atë menjëherë. Mbetjet ushqimore mos i ripërdorni.

Shishen, thithësen dhe rrethin pastroni mirë. Ushqimet e qumështit mos i ngrohni në mikrovalë (rrezik për djegje). Mbylleni çeskën me kujdes pas marrjes nga produkti, futeni në një vend të ftohët e të thatë dhe konsumoni brenda 3 javësh.

csm_kochen_567654f18e

1.Të vlohet sasia e duhur e ujit dhe lëreni të ftohet në 50° C (ose ngrohni "Humana Baby-Wasser" Humana uj bebesh në 50° C).

csm_fuellen_fa739339a2

2. Pothuajse gjysmën e sasisë së nevoitur të ujit mbusheni në një shishe të pastër.

csm_abmessen_4eadd83627

3. Lugën matëse të Humana mbusheni dhe dhe me një thikë (anën e pa mprehtë) largojeni atë që është e tepërt dhe këtë sasi mbusheni në shishe.

csm_schuetteln_6071ee32be

4. Shishen mbylleni dhe menjëherë tundeni fuqishëm. Pjesën tjetër të ujit hudheni në shishe dhe tundeni edhe një herë fuqishëm.

ftohja

5. Ushqimin ftoheni në temparatur për pije: në një enë të mbushur me ujë të ftohtë ose në ujë të ftohtë në krua (5-7 min).

csm_testen_49db45e259

6. Thithësen shtrëngoni dhe përmbajtjen ftoheni deri në temperatur të pirjes (afër 37°) të kontrollohet në dorë si në figurë

 

Ju lutem mos e përgatitni ushqimin në afërsi të foshnjes apo fëmiut tuaj. Mundësi djegie edhe gjatë tundjes!
Ju lutem përdoreni vetëm lugën matëse e cila gjendet në paketim. Luga matëse zë afërsisht 4,4 g.

Dozimi

Çdo fëmijë është unik. Shumat e treguara të pierjes janë vetëm udhëzime dhe mund të ndryshojnë në mes individëve.

Mosha e fëmiut

Uj
(ml)

Luga matëse

Ushqim i gatshëm për pirje (ml)

Pirje në ditë

Java 1
Sipas deklaratës (urdhërit) mjekut ose mamisë
Java 2-8 90 3 100 7-8
Muaji 3 120 4 130 6-7
Muaji 4 150 5 170 5
mbas muajit 4 180 6 200 4