Humana AR

Është ushqim për fëmijë në formë paksa të trashë (jo shumë i hollë) i cili me fuqinë e vet vepruese ndihmon në parandalimin e pështyrjes së shpeshtë dhe gromësimit tek fëmijët, por që gjithashtu furnizon fëmijën tuaj me të gjitha kaloritë e rëndësishme.
Është ideal për ushqim krahas qumeshtit të nënës (të ushqyerit me gji) ose si ushqim i vetëm qumështor, nëse fëmija nuk ushqehet me gji.

  • Që nga lindja
  • Nga mielli i bërthamave të xhixhibanuzit (Ceratonia siliqua) i cili e bën ushqimin më të trashë.
  • Trashësia e veçantë pengon rrjedhën e pasme e ushqimit në ezofag e me këtë edhe pështyerjen.
  • Pa gluten
  • Konsitencë normale gjat pirjes, të përdoret thithësi për qumësht
  • Përmbajtja 400 g

 

Përgatitja

Vini re mirë udhëzimin për përdorim gjatë përgatitjes së ushqimit për bebe.
Përgatitja jo korrekte ose ruajtja e shishes së përgatitur për një periudhë të gjatë mund të çojë në probleme shëndetësore përmes rritjes së mikroorganizmave të padëshirueshëm.
Përgatitëni ushqimin të freskët para çdo kohe kur fëmiu juaj duhet të ushqehet dhe ushqeni atë menjëherë. Mbetjet ushqimore mos i ripërdorni.

Shishen, thithësen dhe rrethin pastroni mirë. Ushqimet e qumështit mos i ngrohni në mikrovalë (rrezik për djegje). Mbylleni çeskën me kujdes pas marrjes nga produkti, futeni në një vend të ftohët e të thatë dhe konsumoni brenda 3 javësh.

csm_kochen_567654f18e

1.Të vlohet sasia e duhur e ujit dhe lëreni të ftohet në 50° C (ose ngrohni "Humana Baby-Wasser" Humana uj bebesh në 50° C).

csm_fuellen_fa739339a2

2. Pothuajse gjysmën e sasisë së nevoitur të ujit mbusheni në një shishe të pastër.

csm_abmessen_4eadd83627

3. Lugën matëse të Humana mbusheni dhe dhe me një thikë (anën e pa mprehtë) largojeni atë që është e tepërt dhe këtë sasi mbusheni në shishe.

csm_schuetteln_6071ee32be

4. Shishen mbylleni dhe menjëherë tundeni fuqishëm. Pjesën tjetër të ujit hudheni në shishe dhe tundeni edhe një herë fuqishëm.

ftohja

5. Ushqimin ftoheni në temparatur për pije: në një enë të mbushur me ujë të ftohtë ose në ujë të ftohtë në krua (5-7 min).

csm_testen_49db45e259

6. Thithësen shtrëngoni dhe përmbajtjen ftoheni deri në temperatur të pirjes (afër 37°) të kontrollohet në dorë si në figurë

 

Ju lutem mos e përgatitni ushqimin në afërsi të foshnjes apo fëmiut tuaj. Mundësi djegie edhe gjatë tundjes!
Ju lutem përdoreni vetëm lugën matëse e cila gjendet në paketim. Luga matëse zë afërsisht 4,4 g.

Dozimi

Çdo fëmijë është unik. Shumat e treguara të pierjes janë vetëm udhëzime dhe mund të ndryshojnë në mes individëve.

Mosha e fëmiut

Uj
(ml)

Luga matëse

Ushqim i gatshëm për pirje (ml)

Pirje në ditë

Java 1
Sipas deklaratës (urdhërit) mjekut ose mamisë
Java 2-8 90 3 100 7-8
Muaji 3 120 4 130 6-7
Muaji 4 150 5 170 5-6
mbas muajit 4 180 6 200 4-5