HA PRE

Humana HA PRE është qumësht fillestar për fëmijët të cilët janë më të rrezikuar nga alergjitë dhe është ideal të ipet gjatë ushqimit me gji ose si ushqim i vetëm, nëse ju nuk e ushqeni fëmijën tuaj me gji. Ju mund ta ushqeni fëmijën tuaj me qumështin HA PRE të humana deri në moshën kur fëmiu juaj nuk e përdore më shishen. Në qoftëse fëmiu juaj nuk ngopet atëherë neve iu rekomandojmë juve qumështin HA 1 të Humana.

  • * GOS: fibra të rëndësishme, ashtu sikurse edhe gjinden tek qumështi i nënës.
  • * LCP: Acidet ydyrore zingjirëgjatë poli-të-pa-ngopura Omega 3 dhe Omega 6, sikurse gjinden edhe në qumështin e nënës, janë sumë të rëndësishme pë beben tuaj sepse ajo në muajt e parë nuk mund ti prodhojë vetë në sasi të mjaftueshme.
  • Jo alergjik: nga reduktimi i proteinave të qumështit.
  • Laktoza: Qumështi fillestar PRE përmban sikurse qumështi i nënës karbohidratin e përdorshëm Laktozen. Ju mund ta ushqeni fëmijën tuaj aq shpesh sa fëmiu juaj ka oreks.
  • Pa Gluten – prodhuar me përbërësit të cilët nuk përmbajnë gluten (sipas ligjit).
  • Përmbajtja 500g – 2 Çeska nga 250 g (500 g japin afërsisht 37 Shishe nga 100 ml ose 3,7 l).

* GOS = Galakto-Oligosaccharide
* LCP janë substanca që ndodhen natyrshëm qumështin e nënës dhe sigurojnë zhvillim më të mirë neurologjik të fëmijëve.

csm_HA_PRE_1febcd4cb0

Përgatitja

Vini re mirë udhëzimin për përdorim gjatë përgatitjes së ushqimit për bebe.
Përgatitja jo korrekte ose ruajtja e shishes së përgatitur për një periudhë të gjatë mund të çojë në probleme shëndetësore përmes rritjes së mikroorganizmave të padëshirueshëm.
Përgatitëni ushqimin të freskët para çdo kohe kur fëmiu juaj duhet të ushqehet dhe ushqeni atë menjëherë. Mbetjet ushqimore mos i ripërdorni.

Shishen, thithësen dhe rrethin pastroni mirë. Ushqimet e qumështit mos i ngrohni në mikrovalë (rrezik për djegje). Mbylleni çeskën me kujdes pas marrjes nga produkti, futeni në një vend të ftohët e  të thatë dhe  konsumoni brenda 3 javësh.

csm_kochen_567654f18e

1.Të vlohet sasia e duhur e ujit dhe lëreni të ftohet në 50° C (ose ngrohni "Humana Baby-Wasser" Humana uj bebesh në 50° C).

csm_fuellen_fa739339a2

2. Pothuajse gjysmën e sasisë së nevoitur të ujit mbusheni në një shishe të pastër.

csm_abmessen_4eadd83627

3. Lugën matëse të Humana mbusheni dhe dhe me një thikë (anën e pa mprehtë) largojeni atë që është e tepërt dhe këtë sasi mbusheni në shishe.

csm_schuetteln_6071ee32be

4. Shishen mbylleni dhe menjëherë tundeni fuqishëm. Pjesën tjetër të ujit hudheni në shishe dhe tundeni edhe një herë fuqishëm.

csm_testen_49db45e259

5. Thithësen shtrëngoni dhe përmbajtjen ftoheni deri në temperatur të pirjes (afër 37°) të kontrollohet në dorë si në figurë

Dozimi

Çdo fëmijë është unik. Shumat e treguara të pierjes janë vetëm udhëzime dhe mund të ndryshojnë në mes individëve.

Mosha e fëmiut

Uj
(ml)

Luga matëse

Ushqim i gatshëm për pirje (ml)

Pirje në ditë

Java 1
Sipas deklaratës mjekut ose mamisë
Java 2-8 90 3 100 7-8
Muaji 3 120 4 130 6-7
Muaji 4 150 5 170 5-6
mbas muajit 4 180 6 200 4-5

Ju lutemi përdoreni vetëm lugën matëse e cila gjendet në çdo paketim të qumështit! (Luga matëse zë afërsisht 4,4 g qumësht pluhur.)