HA 1

HA 1 nga Humana është ushqim fillestar hipoalergen për fëmijët me rrezik të shtuar të alergjisë und është ideal për zëvëndësimin e qumështit të nënës ose si ushqim i vetëm qumështor nëse fëmija nuk ushqehet me gji. Ju mund ta përdorni Humana HA1 deri në moshën kur fëmiu nuk e përdor shishen. Mbasi që kërkesa e madhe për energji nga muaji i gjashtë duhet të mbulohet me ushqim plotësues, neve ju rekomandojmë që nga ky moment të kaloni në Humana HA 2 ose në qumështin pasues 2.

 

Të gjithat në një shiqim:

  • * GOS: fibra të rëndësishme, ashtu sikurse edhe gjinden tek qumështi i nënës.
  • * LCP: Acidet ydyrore zingjirëgjatë poli-të-pa-ngopura Omega 3 dhe Omega 6, sikurse gjinden edhe në qumështin e nënës, janë sumë të rëndësishme pë beben tuaj sepse ajo në muajt e parë nuk mund ti prodhojë vetë në sasi të mjaftueshme.
  • Alergen
  • Ngopës: përmban laktozë dhe amidon (niseshte) pa gluten i cili është lehtë i tretshëm dhe ngopës i përshtatshëm për moshën
  • Pa gluten
  • Përmbajtja 500g – 2 çeska nga 250 g (500 g japin afërsisht 38 Shishe nga 200 ml ose 3,8 l).

* GOS = Galakto-Oligosaccharide
* LCP janë substanca që ndodhen natyrshëm qumështin e nënës dhe sigurojnë zhvillim më të mirë neurologjik të fëmijëve.

Përgatitja

Vini re mirë udhëzimin për përdorim gjatë përgatitjes së ushqimit për bebe.
Përgatitja jo korrekte ose ruajtja e shishes së përgatitur për një periudhë të gjatë mund të çojë në probleme shëndetësore përmes rritjes së mikroorganizmave të padëshirueshëm.
Përgatitëni ushqimin të freskët para çdo kohe kur fëmiu juaj duhet të ushqehet dhe ushqeni atë menjëherë. Mbetjet ushqimore mos i ripërdorni.

Shishen, thithësen dhe rrethin pastroni mirë. Ushqimet e qumështit mos i ngrohni në mikrovalë (rrezik për djegje). Mbylleni çeskën me kujdes pas marrjes nga produkti, futeni në një vend të ftohët e  të thatë dhe  konsumoni brenda 3 javësh.

csm_kochen_567654f18e

1.Të vlohet sasia e duhur e ujit dhe lëreni të ftohet në 50° C (ose ngrohni "Humana Baby-Wasser" Humana uj bebesh në 50° C).

csm_fuellen_fa739339a2

2. Pothuajse gjysmën e sasisë së nevoitur të ujit mbusheni në një shishe të pastër.

csm_abmessen_4eadd83627

3. Lugën matëse të Humana mbusheni dhe dhe me një thikë (anën e pa mprehtë) largojeni atë që është e tepërt dhe këtë sasi mbusheni në shishe.

csm_schuetteln_6071ee32be

4. Shishen mbylleni dhe menjëherë tundeni fuqishëm. Pjesën tjetër të ujit hudheni në shishe dhe tundeni edhe një herë fuqishëm.

csm_testen_49db45e259

5. Thithësen shtrëngoni dhe përmbajtjen ftoheni deri në temperatur të pirjes (afër 37°) të kontrollohet në dorë si në figurë

Dozimi

Çdo fëmijë është unik. Shumat e treguara të pierjes janë vetëm udhëzime dhe mund të ndryshojnë në mes individëve.

Mosha e fëmiut

Uj
(ml)

Luga matëse

Ushqim i gatshëm për pirje (ml)

Pirje në ditë

Java 1
Sipas deklaratës mjekut ose mamisë
Java 2-8 90 3 100 7-8
Muaji 3 120 4 130 6-7
Muaji 4 150 5 170 5-6
mbas muajit 4 180 6 200 4-5
Më shumë informacione

... Për të ushqyerit e foshnjës
Ushqyerja me gji është ushqimi më i mirë për fëmijën tuaj. Ju lutem bisedoni me klinikën tuaj apo pediatrin në qoftë se ju dëshironi të përdorni një formulë për foshnjën tuaj.

... Për shëndetin e dhëmbëve të foshnjës
Mos e lejoni fëmijën tuaj të përdorë shishen si një biberon apo të thithë vazhdimisht. Sikurse qumështi i gjirit, përmbajnë edhe ushqimet për foshnja karbohidratet (p.sh. laktozë), e cila në kontakt të vazhdueshëm me dhëmbët shkakton prishjen e dhëmbëve përmes kariesit, si dhe dëme të cilat pasojnë më vonë. Përdorimi i shishesh nuk duhet të zgjasë më shumë se ushqimi me gji i fëmiut.