Elektrolit Kopri

 

Elektroliti me aromë kopri është një përzierje e mineraleve e cila ndihmon në kompensimin e shpejtë të mineraleve dhe lëngjeve të humbura nga sëmundja e diarresë (barkqitjes së lëngshme). Ky elektrolit mund të përdorët për foshnja, fëmijë të vegjël ose nga të rriturit. Elektroliti me aromë kopri duhet të konsumohohet në 6- 12 orët e para mbas shfaqjes të simptomave të diarresë.

  • që nga lindja
  • në rast të diarresë (barkqitjes së lëngshme)
  • me shije kopri
  • pluhur që tretet
  • për foshnja, fëmijë të vegjël dhe të rritur
  • 12 çeska nga 6,25 g
Përgatitja

Elektroliti nga Humana nuk guxon të përgatitet më e konzentruar se vlerat e dhëna në vijim: Përmbajtjen e një çeske (6,25 g Pluhur) ne 250 ml uj të freskët të vluar përkatësisht uj bebesh të ngrohur nga Humana ose në 250 ml çaj (psh. çaj kamomil ose çaj kopre) treteni dhe të pihet i ngrohtë ose i ftohët në mënyre porcionale.

Dozimi

Dozimi dhe kohëzgjatja e trajtimit sipas rekomandimit të mjekut tuaj, ndryshe Humana rekomandon:
1. Rehidrimi (kompensimi i ujit dhe mineralet e humbura) në ditën e parë me elektrolitin kopri nga Humana - vetëm në 6-12 orëve të para:

Muai 1-3 Muaji 4-5 Muaji 6-12 Fëmijë të vegjël/ Nxënës Të rritur
200-600 ml në 3-8 shishe 300-700 ml në 3-8 shishe afro 375-1200 ml në 3-8 shishe afro 2-8 shishe ose tasa nga 200 ml afro 6-15 tasa nga 200 ml
50-100 ml / kg të peshës së trupit 50-150 ml/ kg të peshës së tupit 20-40 ml/ kg të peshës së trupit