Elektrolit banane

Elektroliti me aromë banane është një përzierje e mineraleve e cila ndihmon në kompensimin e shpejtë të mineraleve dhe lëngjeve të humbura nga sëmundja e diarresë (barkqitjes). Ky elektrolit mund të përdorët për foshnjat mbas muajit 12, fëmijët e vegjel ose nga të rriturit. Elektroliti me aromë banane duhet të konsumohohet në 6- 12 orët e para mbas shfaqjes të simptomave të diarresë (barkqitjes).

  • në rast të diarresë (barkqitjes së lëngshme)
  • me shije banane
  • pluhur që tretet
  • për foshnjat mbas 12 muajsh, fëmijë të vegjël dhe të rritur
  • 12 çeska nga 6,25 g

elektrolit-banane

Përgatitja

Elektroliti nga Humana nuk guxon të përgatitet më e konzentruar se vlerat e dhëna në vijim: Përmbajtjen e një çeske (6,25 g Pluhur) ne 250 ml uj të freskët të vluar përkatësisht uj bebesh të ngrohur nga Humana ose në 250 ml çaj (psh. çaj kamomil ose çaj kopre) treteni dhe të pihet i ngrohtë ose i ftohët në mënyre porcionale.

Dozimi

Dozimi dhe kohëzgjatja e trajtimit sipas rekomandimit të mjekut tuaj, ndryshe Humana rekomandon:
1. Rehidrimi (kompensimi i ujit dhe mineralet e humbura) në ditën e parë me elektrolitin kopri nga Humana - vetëm në 6-12 orëve të para:

Muaji 1-12 Fëmijë të vegjël/ Nxënës Të rritur
Ne vitin e parë ju lutem përdoreni elektrolitin kopri nga Humana afro 2-8 shishe ose tasa nga 200 ml afro 6-15 tasa nga 200 ml
50-150 ml/ kg të peshës së trupit 20-40 ml/ kg të peshës së trupit

Një fëmiu rëndë të sëmurë psh. me të vjella duhët në intervale të shkurta kohore dhe në porcione të vogla ti ipet për ta pirë lektrolitin. Duhet të kujdeset për një hidracion të bollshëm (Çaj kopri, kamomil ose kaçash pa sheqer) ju lutem jepni fëmijës tuaj vetem pije pa përmbajtje të karbohidrateve.

2. Ndërtimi i ushqimit në ditën e dytë  me ushqim shërues HN nga Humana: Fëmijët të cilët ushqehen me gji duhet edhe më tutuje të ushqehen me gji. Për ndërtimin e ushqimit gjatë ose pas vjelljeve Humana ka provuar ushqimin shërues HN ndërsa për fëmijët e rrezikuar nga alergjitë ju lutem përdorëni ushqimn HA nga humana të holluar.